مراسم اختتامیه سومین جشنواره موسیقی «امیرجاهد» در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، آئین اختتامیه سومین جشنواره موسیقی «امیرجاهد» عصر روز پنجشنبه یازدهم آذر ماه با معرفی هنرمندان و گروههای برگزیده این دوره در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان ایران با اجرای سهیل محمودی برگزار شد.
در این مراسم بابک بنی حسینی (نماینده هیئت داوران) بیانیه هیئت داوران این جشنواره را قرائت کرد.
در بخشی از این بیانیه آمده است: «اکنون که فرزندان هنرمندمان و خانوارهای هنردوست ایشان در شرایط دشوار بهداشتی-کرونایی که حدود دو سال و اندی است دست به گریبانش هستیم و محدودیتهای اقتصادی و اجتماعی که به تبع آن فشارهای روانی بسیاری را به همگان تحمیل کرده است، توانستهاند با اشتیاق به آموزش و تمرین به امر موسیقی بپردازند و در این جشنواره نیز شرکت نمایند، قدردان هستیم. با اذعان به کیفیت مطلوب و متنوع قطعات اجرایی و هنرنمایی زیبا و ماهرانه این عزیزان از تمامی شرکت کنندگان و مسئولین محترم در این جشنواره که بار دیگر یک رویداد بزرگ فرهنگی هنری را رقم زدند، قدردانی مینماییم. هیئت داوران ضمن سپاس از همکاری و همیاری مسئولان و هنرمندان شرکتکنندهو همچنین دوستداران موسیقی که در برگزاری این جشنواره سعی بسیار نمودهاند، رضایت خود را از سطح برگزاری جشنواره اعلام میدارد.»
همچنین حمیدرضا نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی ایران، در این مراسم عنوان کرد: برگزاری جشنوارهها کار سادهای نیست و از جهات مختلف کاری بسیار مشکل است. روزی که برای این جشنواره برنامهریزی میکردیم تلاش این بود که با جشنوارههای دیگری که برگزار میشود، تفاوتی داشته باشد و به هیچ عنوان موازی کاری نباشد. چون موازی کاری اتلاف وقت، هزینه و انرژی است. ما رویدادهایی چون جشنواره موسیقی فجر، جشنواره موسیقی جوان، جشنواره موسیقی نواحی و… با رویکردها و فرمهای خاص خودشان را داریم.
وی افزود: تلاش این بود که این جشنواره بخشی را پوشش دهد که در جشنوارههای دیگر شاید به آن نپردازند. گروهنوازی، دو نوازی یا چندنوازی از این مباحث بود. تلاش این نبود که ما در نوازندگی ساز یا خوانندگی ورود کنیم، چون اینها در جشنواره موسیقی جوان در مقاطع سنی مختلف مطرح میشود. الحمدلله سومین دوره جشنواره موسیقی امیر جاهد با موفقیت به پایان رسید.
نوربخش ضمن تشکر از برگزارکنندگان و هیات داوران این جشنواره، درباره خانه موزه استاد معین و استاد امیر جاهد بیان کرد: این مجموعه به یک پایگاه خوب موسیقی در این شهر در منطقه ۱۴ تبدیل شده است. متاسفانه عمدتا فعالیتهای هنری، متمرکز در مرکز شهر به بالا بوده و این یکی از مشکلات است. ما متاسفیم از اینکه اجراهای موسیقی در سالنها با بلیتهای خیلی گران برگزار میشود و موسیقی از دسترس توده مردم -آنهایی که مخاطبان اصلی و مهم هستند- خارج شده است. کنسرتهایی که در برج میلاد، تالار وحدت، سالن نمایشگاه، تالار وزارت کشور است و اساسا بدنه جامعه ما، کارمندان، دانشجویان و طبقه متوسط جامعه، امکان کنسرت رفتن ندارد. اگر هم داشته باشد شاید سالی یک بار. در صورتی که ما باید هزینه اجراها را پایین بیاوریم. با توجه به اینکه غالب سالنها متعلق به شهرداری یا مراکز دیگر دولت است. باید به این مسئله توجه جدی کرد و باید هزینهها را پایین بیاوریم.
وی ادامه داد: الان ساختار سالنها هم طوری شده که وقتی با آنها صحبت میکنیم، شاید تقصیری ندارند و آنها هم حمایت نمیشوند و میگویند باید هزینه را خودمان دربیاوریم و خرج کنیم، مانند خانه هنرمندان ایران.
نوربخش با تشکر از مجید رجبیمعمار مدیرعامل خانه هنرمندان ایران به خاطر همراهی و همکاریهای این مجموعه، گفت: خانه هنرمندان ایران یک مرکز بسیار مهم و شاید مهمترین مرکز هنری ایران در جهان باشد. امیدواریم معضلات و مشکلات اینجا برطرف شود.
وی ادامه داد: باید تلاش و نگاه جدی به حوزه فرهنگ و هنر داشت که مردم بتوانند استفاده کنند. خانه موزه استاد معین و استاد امیرجاهد در منطقه ۱۴ فرصت مغتنم و پایگاه خوبی است. محل رفت و آمد اهل هنر است که کلاسها و نشستهای خوبی نیز در آنجا برگزار میشود. ما همواره در کنارشان بودیم و هر آنچه میتوانستیم دریغ نکردیم و نخواهیم کرد.
نوربخش با گرامیداشتن یاد و خاطره علی مرادخانی که عضو شورای سیاستگذاری این جشنواره بود، گفت: دریغ که او را به رایگان، سهولت و با اندوه فراوان از دست دادیم. حضور آدمها و ردپای آنان مهم است. مسئولان و مدیران این را بدانند که وقتی در جایی هستند، کاری کنند که ردپای ارزشمندی از آنان بماند و یادشان کنند. علی مرادخانی از آن مدیران بود که ما اهالی موسیقی ۱۴ سال او را در مدیریت موسیقی کشور در کنار خودمان داشتیم. او در همه ایام، رفیق عزیز همه ما بود. شخصیت عزیزی که برای موضوعات حوزه هنر، دغدغهمند بود.
وی با قدردانی از تلاشهای محمدجواد حقشناس، عضو سابق شورای شهر تهران، اظهار کرد: این جشنواره بدون شک و بدون حمایت شورای شهر و آقای حقشناس به انجام نمیرسید. یکی دیگر از کارهای ارزشمند نامگذاری خیابانها به نام مفاخر ادب و فرهنگ و هنر بود که با پیگیری آقای حقشناس، اعضای کمیسیون محترم فرهنگی و اجتماعی شورای شهر و همه اعضای شورای شهر انجام شد. ما امروز نام بزرگان و مفاخر موسیقیمان را روی خیابانهای شهر داریم. کار کوچکی نیست. از زمانی که ما در خانه موسیقی به ایشان پیشنهاد کردیم، غالب پیشنهادات محقق شد. یکی از کارهایی که خانه موسیقی مجدانه پیگیری کرد، نامگذاری خیابانها بود.
در این مراسم با حضور مهدخت معین، حمیدرضا نوربخش، حمیدرضا عاطفی، میلاد کیایی، مهدی سبحانی و مهدی مساح بیدگلی، از مدرسان برتر تقدیر شد.
در ادامه با اهدای لوح و تندیس از برگزیدگان سومین جشنواره موسیقی امیرجاهد قدردانی شد.
همچنین اجرای گروه موسیقی «امیرجاهد» به سرپرستی مهدی مساح بیدگلی، دونوازی کلاسیک غزاله نیکپی و نگین کاظمیپور (برگزیدگان بخش دونوازی کلاسیک) و اجرای تکنوازی هومان ابراهیمی (برگزیده بخش تکنوازی کلاسیک) از دیگر بخشهای این مراسم بود.