پونه اوشیدری هنرمند جوانی است که با دو اثر در هفتمین نمایشگاه مهمانی هنر حضور یافته است. او در خصوص نمایش آثار خود در این نمایشگاه گفت:
«اگر تواناییِ روبرو شدن با خطر را نداری، مخفی شو.» این یک راهکارِ شخصی است. این دو کار از مجموعه ی «بدون درد» هستند که بین سالهای 95 و 96 کار شدهاند. در این مجموعه موضوع اصلی گیاه است اما میتواند به شکل موجودی سیال و انتزاعی در یک فضای تعریف نشده نیز برداشت شود.
در این مجموعه، بر خلافِ کارهای فیگوراتیوِ پیشین، آدمها از کارها حذف شدند. انتخابی دشوار، برای شهود ِ تهدید، خطر، مخفی شدن و حذف شدن. در واقع در این مجموعه چیزی حذف شد که مخاطب بهطور معمول توقعِ مواجه با آن را دارد. در واقع این گیاههای سیال، از حذف تدریجیِ فیگور انسان از مجموعههای قبلی شکل گرفتند.
وی همچنین در مورد هفتمین نمایشگاه مهمانی هنر و تاثیر خانه هنرمندان ایران اضافه کرد: جای برخی از هنرمندان جوان خالیست اما آثاری خوبی در این نمایشگاه جمعآوری شده است، با توجه به داشتن مخاطبین خاص و عام امیدوارم این حرکت ادامه دار باشد و خانه هنرمندان بتواند آثاری با کیفیت از هنرمندان خوب ارائه دهد.
ساوالان جماعتی از دیگر هنرمندان حاضر در مهمانی هنر است. ساوالان دربارهی 3 اثر خود که در هفتمین نمایشگاه نمایش داده است، گفت: مجموعه پرندگان متاثر از سمفونی مرگان است، عباس معروفی در این رمان که در زادگاه من شکل گرفته است تاکید بر سرما و تعداد کلاغ ها دارد. این مجموعه انتخاب لحظاتی است که پرندگان در حالت تعلیق و مرگ اند.آثاری تک عنصری و بدون فضا سازی که تاکیدی بر عدم مکان و زمان است.
این مجموعه با 50 طراحی و 40 نقاشی در اوایل سال 97 به پایان رسید.
او انگیزه ی خود را از شرکت در هفتمین نمایشگاه مهمانی هنر چنین بیان کرد: خانه هنرمندان ایران جایگاه مناسبی در جریان طراحی کشور دارد. مکانی که هنرمندان معاصر میتوانند خودشان را با لهجه های متفاوت در کنار هم به نمایش در بیاورند.میهمانی هنر فرصتی برای دیدن نگاه های متفاوت به طراحی فیگوراتیو بود.
حسین کرمی هنرمند جوانی که با دو اثر در هفتمین نمایشگاه مهمانی هنر با عنوان طراحی «فیگوراتیو» شرکت کرده است،گفت: فیگور معنای متفاوتی دارد و هر چیزی که شکل قابل درک برای انسان داشته باشد فیگور است.
وی با اشاره به هفتمین نمایشگاه مهمانی هنر افزود: این دوره جمع شدن جوانان دهه ۶۰ و ۷۰ کنار هم و کار کردن بر روی مدیوم طراحی خیلی کار جالب و خوبی بود همچنین نگاه و تاکید خانه هنرمندان بر روی این موضوع بسیار قابل تامل بود .
وی ادامه داد: در این نمایشگاه تنوع دید، نوع برخورد و منطق زیباشناسی در طراحی فیگوراتیو با توجه به اینکه جوانان شرکت کرده بودند قابل تحسین بود.
او در مورد آثار خود که به شیوهی کلاژ اجرا شدهاند گفت: در این نمایشگاه دو اثر طراحی از یک مجموعه نسبتا قدیمی ارائه شده که این آثار طراحی، با تکنیک کلاژ و تکه چسبانی کاغذ اجرا شده اند. در این آثار فضای تصویری خلاصه شده ای با فرم های انتزاعی از طریق برش لکه های کاغذ مشکی و صورت بندی آنها نسبت به خود کادر و فضای اصلی تصویر بر روی زمینه سفید؛ شکل گرفته است. این فرم های انتزاعی آزاد از طریق برش بداهه کاغذ و کنترل و تنظیم هر یک از آنها ماهیت پیدا کرده و فرم بندی آنها در مجموع بازنمود تصویری است که تداعی گر فضایی آشنا از طریق داده های ذهنی هنرمند است. در این آثار اهمیت ترکیب بندی نیز بسیار مورد تاکید بوده و ارزش تصویری خود لکه ها و فرم های انتزاعی در یک رفت و برگشت بین انتزاع و طبیعت به جهت کارکرد زیباشناسی آن همواره مد نظر بوده است. همچنین این طراحی ها در متن یا محتوا نمایانگر فضاهای غریبی هستند که انسان چه به لحاظ محتوایی چه از نظر تصویری به عنوان جز کوچکی از تصویر،نقشی محوری ایفا می کند و به فضا تعریف مشخص تری می دهد، که گویی در نقش مکمل، فرم های انتزاعی را باز تعریف می کنند. انسان هایی در زندگی معاصر ایستاده یا در حال گذر که با توجه به نوع و محل قرار گیری در ماهیت اصلی ترکیب بندی،علاوه بر ارائه ترکیب بندی جذاب و تصویری پویا همراه با نوعی ابهام و تعلیق محتوایی و ذهنی بدور از نشانه گذاری های مشخص؛ حضور دارند.
هفتمین نمایشگاه مهمانی هنر تا 21 خرداد در گالریهای خانه هنرمندان ایران دایر است.