نمایشگاه عکس «روزهای انقلاب» جمعه 12 بهمن همزمان با فرا رسیدن ایام الله دهه مبارک فجر با حضور«سیدعباس صالحی» وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی، «مجتبی حسینی» معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «هادی مظفری» مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی٬ «ابراهیم حقیقی» دبیر یازدهمین جشنواره تجسمی فجر، «مجید رجبی معمار» مدیرعامل خانه هنرمندان ایران٬ «سید امیرسقراطی» دبیر هنری و «محسن سلیمانی» دبیراجرایی جشنواره تجسمی فجر در خانه هنرمندان ایران افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی خانه هنرمندان ایران٬ «سیدعباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاح بخش ویژه یازدهمین جشنواره تجسمی فجر گفت: در دوران انقلاب عکسهایی توسط عکاسان مطبوعاتی و آزاد ثبت شدهاند که به باور من این عکسها به ما کمک میکنند تا تصویر انقلاب را بدون تفسیر ببینیم.
او افزود: هنرهای تجسمی شاخههای مختلفی دارد که هر کدام در قالب هنرهای تجسمی ایران میتواند دربرگیرنده بخشی از هویت ما باشد. انقلاب اسلامی ایران هم به عنوان یک پدیده مهم تاریخی با هنرهای تجسمی پیوند خورده و ما شاهد هستیم که هنرمندان مختلفی در این عرصه کارهای مختلفی را در بخشهای مختلف از زمان پیروزی انقلاب تا به امروز خلق کرده و نقش مهمی در ثبت این وقایع داشتند. بنابراین باید از تلاشهای همه هنرمندان قدردانی کرد که نقش بسیار مهمی در ارائه تصاویر دوران پیروزی انقلاب اسلامی در چهلمین سالگرد انقلاب ایفا کردهاند.
«صالحی» با اشاره به ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی ایران گفت: با گذشت ۴۰ سال از مهم ترین رویداد تاریخی عصر ما٬ شاهد رویشهای مختلف اجتماعی در کشور هستیم٬ اما در کنار این رویشهای اجتماعی هنر ما به ویژه در بخش تجسمی٬ پیشرفتهای ارزشمندی کرده است، پس لازم است در کنار نمایش توانمندیهای انقلاب اسلامی ایران در حوزه فناوری و تکنولوژی، کار را به نوعی دنبال کنیم که بخشهای مختلف هنری نیز دیده شوند.
«صالحی» افزود: جشنواره هنرهای تجسمی عمر کمتری نسبت به سایر جشنوارهها دارد، بنابراین هرچه جلوتر میرویم، ما شاهد فضای ارتباطی بهتری از سوی هنرمندان نسبت به جشنواره خواهیم بود. البته دراین دوره با توجه به اعلام فراخوان، در جریان هستم که استقبال خوبی از سوی هنرمندان برای حضور در جشنواره انجام شد و ما شاهد رشد قابل توجهی در این زمینه بودیم اما براین باورم باید تلاش بیشتری انجام دهیم تا اتفاقات بهتری در این زمینه رقم بخورد.
وی«اقتصاد هنر» را یکی از نوپا ترین ومهم ترین بحثهای حوزه هنرهای تجسمی معرفی کرد و گفت: در دولت تاکنون دراین عرصه تلاشهای زیادی کردهایم٬ اما باید بتوانیم اقتصاد هنر را به سمت مسیر درستی هدایت کنیم تا در حوزه هنرهای تجسمی نیز شاهد سرمایهگذاری و ارزش افزوده باشیم. گالریها به عنوان نهادهای خصوصی میتوانند دراین مسیر موثر باشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: عرصه فرهنگ و هنر در زمینه شغلی باید دارای اعتبار فرهنگی و هنری شود و ماجرای طرح مشاغل فرهنگی اولین قدم در توجه به این موضوع است که امیدواریم هرچه زودتر شاهد نتایج آن باشیم.
«ابراهیم حقیقی» دبیر یازدهمین جشنواره تجسمی فجر درباره نمایشگاه «روزهای انقلاب» گفت: سیفالله صمدیان با انتخاب عنوان «انقلاب درانقلاب» برای این نمایشگاه بسیارهوشمندانه رفتار کرده است. عکاسان ما در روزهای انقلاب با همه سختیهایی که با آن روبرو بودند٬ این رویداد مهم تاریخی را ثبت کردند و با عکسهای متعدد و متنوعی که از روزهای انقلاب به یادگار مانده است٬ به نوعی انقلابی نیز درعکاسی مستند ایران شاهد بودهایم.
به گفته حقیقی٬ عکاسی مستند اجتماعی ایران درعرصه بین المللی بسیار پیشرو است وعکاسان ایرانی تاکنون توانستهاند جوایز متعدد و مهم جهانی را ازآن خود کنند.
عضو شورای عالی خانه هنرمندان ایران در بخش پایانی صحبتهای خود گفت: نمایشگاه «روزهای انقلاب» یکی از مهمترین نمایشگاههای عکسی است که در۴۰ سال اخیرازعکسهای دوران انقلاب به نمایش درآمده است.