نمایشگاه گروهی نقاشی «اسطورهنگاری» تا ۱ بهمن در خانه هنرمندان ایران دایر است.
به گزارش روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، مانی مهرزاد با اشاره به نمایشگاه «اسطورهنگاری» در خانه هنرمندان ایران گفت: اسطوره همواره در تمام دوران حیات بشری حضور داشته و حتی امروز و در دوران معاصر زنده و جاری است و فرهنگ ها در هر زمانی دست به اسطورهسازی میزنند.میر جلال الدین کزازی نیز در تعریف اسطوره میگوید: «اسطوره رویای همگانی است و رویا اسطورهی فردی.» که در حقیقت به نقش ناخودآگاه جمعی انسان در خلق اسطورهها اشاره دارد.
مهرزاد افزود: در مورد هنر میتوان به این نکته اشاره کرد معنایی که ما امروز از این واژه میشناسیم، همچون واژه اسطوره، توسط اندیشمندان دوران مدرن تبیین گردیده است. حال آنکه در نزد انسانهای دوران باستان، هنر و اسطوره در متن زندگی جریان داشته و مردم آن دوران به نوعی آن را میزیستهاند و اینها برایشان چیزی جدای از زندگی نبوده است. چرا که انسان دوران باستان، خود را بخشی از جهان، میپنداشته و هماهنگ با طبیعت و هم جهت با آن زندگی میکرده و به تعبیر هایدگر در حالت “جشن” به سر میبرده است و خدایان در زندگیاش حضور داشته اند.
وی ادامه داد: هنرمند امروز به هیچ وجه نمیتواند چون گذشتگان اسطوره را زندگی کند بلکه اسطوره را موضوع قرار میدهد و میتواند از جنبههای خیالانگیز آن و نمادها و رمز ها و رویدادهای مافوق بشری و آن بیزمانی و بیمکانی و منطق خاص حاکم بر اساطیر که با منطق آشنای ما در زندگی متفاوت است و آن داستان و روایت در راستای خلق اثرش بهرهگیری نماید هنرمند امروز میتواند با پرسپکتیو و زاویه دید خاص خود و با بهرهگیری از نیروی خیال و تصور و الهام از آنچه محتوای اسطوره است و با تکیه بر نیروی خلاقیت و ابداع و متناسب با پیامی که در ذهن دارد به خلق اثر هنری خود بپردازد.
وی با اشاره به اثری که در نمایشگاه اسطوره به نمایش گذاشته است افزود: پرداختن به اسطوره از سال ۸۴ و با انتخاب موضوع پایاننامه فوقلیسانس در ارتباط با تصویرسازی حماسی آغاز گردید. اساطیر حماسی و پهلوانی و به ویژه اشعار شاهنامه فردوسی همیشه برایم جذاب بود و برای همین با تصویرسازی داستانهای شاهنامه و با بهره گیری از منبع غنی هنر تصویری ایران در روزگاران مختلف آغاز نمودم و پس از آن مجموعهای نقاشی با عنوان «سواران گمشده»، با بهرهگیری از فضای شعری و ضرباهنگ حماسی اشعار شاهنامه به وجود آوردم که در ایران و خارج از ایران نیز به نمایش گذاشته شد. پس از مجموعه «سواران گم شده»، با الهام از بخش آغازین شاهنامه فردوسی که به بخش اساطیری شهرت دارد، شروع به کار کردم. و اثری که در نمایشگاه «اسطوره نگاری» از من به نمایش گذاشته شده، مربوط است به اسطوره کشته شدن سیامک(به معنای سیه موی). در واقع سیامک اولین شاهزاده ایرانی، اولین کشته و اولین منجی در شاهنامه محسوب میگردد و اسطوره سیامک مربوط به پیدایش مرگ است.
وی در پايان گفت: در رابطه با فرآیند ساختن این اثر ابتدا هیچ پیشزمینهای در ارتباط با پرداختن به این داستان و نحوه برخورد با این موضوع نداشتم. تنها شروع به خواندن ابیات شاهنامه کردم، ابیات را میخواندم و تصاویر خودشان در وجودم شکل میگرفتند. بنا براین ترکیب کلی اثر در ذهنم نقش بست و یک ماه طول کشید تا شروع به اجرای آن کنم، این اثر با آکریلیک روی بوم و در اندازه یک متر و نیم در یک متر ، در سال 1397 اجرا شده است.