فیلمهای مستند «پسر ویشتاسب» و «به ابرها نگاه کن» در خانه هنرمندان ایران به روی پرده رفت.
به گزارش روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، در ادامه برنامههای مستند سینماتک خانه هنرمندان ایران که با همکاری انجمن تهیهکنندگان سینمای مستند برگزار میشود، سهشنبه 2 بهمن دو فیلم مستند «به ابرها نگاه کن» و «پسر ویشتاسب» به کارگردانی عباس صاحب در سالن استاد شهناز به نمایش در آمد. در ادامه نیز نشست نقد و بررسی با حضور عباس صاحب و پدرام اکبری برگزار شد.
صاحب در این نشست درباره روند تولید «پسر ویشتاسب» گفت: روند ساخت فیلم و تحقیقات آن حدود چهار سال به طول انجامید و تلاش کردیم اطلاعات ارائه شده در فیلم دقیق و موثق باشد. بیستون یک کتیبه است و همین سبب شده که ایران تنها کشور دارای سند مکتوب باشد. چنین سند مکتوبی در هیچ کجای دنیا جز ایران وجود نداشته است. البته در مصر آثاری وجود دارد اما آنها دارای چنین توضیحاتی دقیقی نیستند.
وی ادامه داد: بیستون در دوران پادشاهی داریوش، در محلِ گذرگاه اصلی بوده است و این حجاری انجام شده تا هر کسی که از آن مسیر میگذرد آنرا ببیند. این حجاری در ارتفاع 130 متری انجام شده است و بهدلیل شدت وزش باد در آن ارتفاع، برای فیلمبرداری مشکلات زیادی داشتیم. ساعت 12 ظهر نیمی از آن در ارتفاع بود و نیمی در سایه، پس به ناچار فیلمبرداری را در شب انجام دادیم. جزئیات زیادی در فیلمبرداری وجود داشت اما برای طولانی نشدن فیلم ناچار به حذف آنها شدیم؛ از جمله اینکه در زمان جنگ جهانی دوم، کتیبه بیستون تبدیل به سیبل تیراندازی روسها شده بود و آثار آن هنوز هم روی این اثر وجود دارد. «پسر ویشتاسب» بدون شک دارای ایراداتی است که با گذشت زمان بهتر میتوان به آنها پی برد و برای رفع آنها در ویرایشهای بعدی فیلم اقدام کرد.