شورای عالی خانه هنرمندان ایران یکشنبه 30 خرداد در نشستی با حضور نمایندگان انجمنهای هنری، مهندس مصطفی کاظمی مشاور و مدیرکل دفتر شهردار تهران و محمد مرادخانی، یاد مرحوم علی مرادخانی گرامی داشت.
به گزارش روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، این نشست با حضور نمایندگان انجمنهای هنری، مهندس مصطفی کاظمی مشاور و مدیرکل دفتر شهردار تهران و محمد مرادخانی فرزند زندهیاد علی مرادخانی برگزار شد.
در این برنامه ایرج راد، رئیس شورای عالی خانه هنرمندان ایران درباره زندهیاد علی مرادخانی گفت: در طول سالهایی که معاون هنری وزارت ارشاد بود، در خانه تئاتر از محبت، همکاری و کمکهای او بسیار بهرهمند شدیم و همواره یاریگر ما بود. در خانه هنرمندان ایران نیز، در مدتی که به عنوان نماینده شهرداری تهران در جلسات حضور داشت، تا آنجا که ممکن بود حمایت لازم را انجام میداد. موزه موسیقی میراثی است که از او به جا مانده است. یاد و خاطره ایشان همواره در دل ما زنده خواهد بود. او علاوه بر مسائل هنری، دارای ارزشهای انسانی ویژهای بود. بزرگواری او در قلب، روح و فکر ما جریان دارد.
مجید رجبی معمار، مدیرعامل خانه هنرمندان ایران بیان کرد: باعث و بانی حضور من در خانه هنرمندان زندهیاد علی مرادخانی بود و طی این سالها همواره از راهنماییها و مشورتهای او برخوردار بودیم. او برای فصل نبود و منش او برای وصل و کم کردن فاصلهها بود. مرد بزرگی در هنر و فرهنگ کشور بود. نام آقای مرادخانی در فرهنگ و هنر این کشور تا ابد ثبت میشود. برآیند علی مرادخانی در همه اذهان این است که یک مدیر لایق، فهیم و موثر بود.
مهندس مصطفی کاظمی نیز با اشاره به سابقه دوستیاش با علی مرادخانی عنوان کرد: زندهیاد مرادخانی خاطرات ناب و دسته اولی در حوزه موسیقی و سایر هنرها، از دوران مسئولیت داشت که میتوانست بسیار کارگشا و خواندنی باشد. من همیشه به او میگفتم چرا اینها را نمینویسد، یکی از حسرتهایم این است که چرا این کار را نکرد و با خود برد.
کاظمی ادامه داد: مرادخانی از آن دست افرادی بود که وقتی از مسئولیتش کنار رفت، همه به او نزدیک شدند. یعنی اعتبارش را از پستش نمیگرفت و این خیلی مهم است. او بود که پست اعتبار داد.
وی خطاب به فرزند آقای مرادخانی که درجلسه حاضر بود، گفت: این سردرگمی که الان شما به خاطر از دست دادن تکیهگاهتان دارید را ما هم داریم. این تنها درد شما نیست.
حمیدرضا نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی نیز درباره مرحوم مرادخانی اظهار کرد: او انسان خلیق، مهربان، دلسوز و متواضع و مدیری توانا بود. در سالهای مدیریت، سعی بر گره گشایی داشت. علی مرادخانی، صرف نظر از جایگاه و سمتها، یک نام بسیار محترم بود. همیشه مورد وثوق و مراجعه بود. او چه در دوران مسئولیت و چه پس از آن، پیگیر وضعیت معیشت اهالی موسیقی بود.
همچنین در ادامه محسن سلیمانی بازرس خانه هنرمندان ایران عنوان کرد: آقای مرادخانی بسیار مرد شریفی بود. هیچ مردی را نمیتوانم بگویم که دوستداشتنیتر از او میدیدم. وقتی در هنرهای دیگر هم گیر میکردیم، به سراغش میرفتیم. او گوش شنوا داشت. جایش برای تمام هنرمندان خالی است. بزرگ مردی بود که هیچ کس نمیتواند جایش را بگیرد.
در بخش دیگری از این نشست فاطمه کرکهآبادی، نماینده انجمن گرافیک ایران گفت: ما از سواد، آگاهی و بیان اقای مرادخانی یاد میگرفتیم و استفاده می کردیم. فکر میکنم او همیشه زنده است، چون کارهایی که انجام داد، یادش را برای همیشه زنده نگه میدارد. به طور مثال موزه گرافیک را به برکت وجود او و پیگیریهایش داریم.
کوروش آریش، نماینده انجمن هنرمندان سفالگر ایران اظهار کرد: با توجه به سوابق و یادگارهای به جا مانده، مطمئنا او چهرهای تاثیرگذار در فرهنگ و هنر این مرز و و بوم بود.
عباس مجیدی نماینده انجمن مجسمهسازان ایران نیز اظهار کرد: حضور گرم، صمیمی و جدی آقای مرادخانی بر هیچ کس پوشیده نیست. دورههای مختلف مسئولیت ایشان را تقریبا همه به خاطر داریم. درباره شخصیت ایشان باید این نکته را در نظر داشت که طیفهای مختلف هنری از درگذشتشان متاثر شدند.
همچنین محمدرضا فیروزهای بازرس خانه هنرمندان بیان کرد: اولین جلسه ای که ایشان را دیدم با رویی بشاش، شاد و همراه با لبخند بود و تاثیری مثبت روی من داشت. وقتی خبر بیماری ایشان را شنیدم از صمیم قلب ارزوی بهبودی برایشان کرد، اما امر بالایی بود و کاری از دست ما بر نیامد. از درگذشت او بسیار متاسف و متاثر شدم. تصویر ایشان کماکان بشاش و خندان است و وقتی آدم نگاه میکند باورش نمیشود که این عکس را برای چه اینجا گذاشتهاند.
روانبخش صادقی نماینده خانه سینما، به خاطرهای از یکی از جلسات شورای عالی خانه هنرمندان ایران با حضور زندهیاد علی مرادخانی اشاره کرد و اظهار کرد: در کوچکترین چیزها بااحساس بود. ویدئویی از او در بیمارستان دیدم که حس و حالش برایم عجیب بود که پنجره را نگاه میکرد و… . روحیهاش همین بود و قابل تعریف کردن نیست.
در ادامه محمد مرادخانی ضمن تشکر از حاضران و توجهی که در این مدت به خانواده ایشان داشتند، گفت: پدرم خاطرات زیادی از آقایان رجبیمعمار، راد، نوربخش، مهندس کاظمی و سایر دوستان برای من و مادرم تعریف میکرد. حضور شما عزیزان حال او را خوب میکرد. او همیشه از حوزه فرهنگ با عشق و علاقه حرف میزد.
این نشست با اهدای لوح یاد بود با امضای اعضای شورای عالی و مدیرعامل خانه هنرمندان به فرزند زندهیاد علی مراخانی پایان یافت و پس از آن، حاضران از شش نمایشگاه دائر در گالریهای خانه هنرمندان ایران بازدید کردند.