در حاشیهی دومین هفتهی پیشکسوتان سفال و سرامیک ایران؛ نمایشگاه مروری بر منتخب آثار منیر و محمدمهدی قانبیگی، نشست «سرامیک امروز ایران از منظر هنر معاصر» با سخنرانی محمدمهدی قانبیگی پنجشنبه ۲۴ مرداد در سالن استاد امیرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
مهدی قانبیگی در نشست «سرامیک امروز ایران از منظر هنر معاصر» اظهار داشت: ایرانیان دو پدیده بزرگ اختراع کردند که یکی خط و دیگری چرخ سفالگری بود، که منجر به ساخت ارابه شد و کشاورزی را گسترش داد. هنر ما در طول تاریخ هنر تجرد و انتزاع بوده است، چرا که ما انتزاعی فکر و کار میکنیم و حاصل این تفکر کارهایی است که در طول تاریخ انجام دادهایم.
این هنرمند پیشکسوت بیان داشت: ایرانیها کار انتزاعی را از شرق گرفتهاند و ما از ۷ هزار سال پیش نقش داریم که روی قالی، ظروف مسی و حتی در ادبیات ما رسوب میکند، ذهنیت ما روی تخیلات گذشته و انتزاعی است که گسترش پیدا کرده و در اشعار، مینیاتور، نگارگری و خوشنویسی ادامه پیدا میکند.
وی افزود: سفالگری هنر نیست بلکه یک ماده خوبی است که شما میتوانید با آن حرف بزنید و بازی کنید. ما اولین کارگاه خود را در گرمسار با دو کورهای که خود ساختیم شروع کردیم، کار سختی بود، امکانات کم بود، با این وجود اولین چیزی که ساختیم قوری بود که با خشتهای نسوز تهیه میشد که آن را از سنگسر میآوردیم، ولی با همه سختیها هرگز ناامید نشدیم و کار مشترک را با هم ادامه دادیم، همین کار کردن مشترک باعث شد بسیاری از اشکالاتمان رفع شود و نتیجه و محصول بهتری ارائه دهیم.
مهدی قانبیگی خاطر نشان کرد؛ به هنر سفالگری ایران بیمهری شده است، ایران هنر سفالگری خیلی بزرگی دارد که حتی غربیها نیز به آن بیمهری کردهاند، پیدا کردن و شناختن این هنر بزرگ کار میبرد. امیدوارم در آینده نزدیک هنر ارزشمند سفال و سرامیک به خوبی به همه معرفی شود.
در ادامه فرزاد فرجی رييس هیات مدیره انجمن سفال و سرامیک ایران افزود: انجمن سفال و سرامیک دومین سال است که نمایشگاه هفته پیشکسوتان را برگزار میکند، سال گذشته به مروری بر آثار انوشفر اختصاص داشت و امسال افتخار خدمت به استاد قانبیگی و همسرشان را داشتیم، هر دو آنها هنرمندانی تحصیلکرده، محقق و پژوهشگر هستند که نسل جوان میتوانند سالها از فعالیت این دو، بهره ببرند.
وی ادامه داد: سرامیک جزو معدود متریالهایی است که مرز برای آن بسته نشده است. ۹۰ درصد هنرمندان سرامیست تولید و ۱۰ درصد بخش نمایش دارند که اگر بخش صنعت را کنار بگذاریم در دو بخش مجزا همه اینها از هم جدا میشوند و تعریف و شاخههای جداگانهای دارند که به مخاطب خود کمک میکنند.
نشست سرامیک امروز ایران از منظر هنر معاصر در حاشیهی هفته پیشکسوتان با مروری بر منتخب آثار سرامیک و نقاشی منیر و مهدی قانبیگی که از ۱۸ تا ۲۹ مرداد ماه در خانه هنرمندان برپا است برگزار شد.