به مناسبت برپایی نمایشگاه «تصویرگری کتابهای کودکان در گفت وگوی میانفرهنگی» که دربرگیرنده آثار ماریت تورن کویست و سه تصویرگر ایرانی بود٬ نشستی با حضور این تصویرگر سوئدی-هلندی جمعه 31 فروردین در سالن امیرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
ماریت تورن کویست تصویرگری سوئدی –هلندی در این نشست با معرفی خود پرداخت و گفت: من در سال 1964 در سوئد متولد شدم و در پنجسالگی با مادر هلندی و پدر سوئدیام به هلند مهاجرت کردیم. پدر و مادرم افراد فرهنگی بودند، پدرم استاد ادبیات بود و مادرم مترجم و نویسنده و ما در خانه کتابخانه بسیار بزرگی داشتیم.
او افزود: زمانی که پنج ساله بودم به همراه خانوادهام به هلند مهاجرت کردیم و در هلند در ابتدا احساس خوشایندی نداشتم چون دوستی نداشتم و بچهها با من رفتار خوبی نداشتند. در تنهاییهایی که در جمع بچههای هلندی داشتم نقاشی میکردم و متوجه شدم زمانی که نقاشی میکنم بچهها با من ارتباط برقرار میکنند و نقاشیهای من را دوست دارند و این انگیزهای برای ارتباط برقرار کردن من با آنها شد.
وی در ادامه گفت: در همان پنج سالگی همواره تلاش میکردم از هر شخصیتی که تصویر او را میکشم چند نمونه دیگر بکشم. کاری که امروزه یک تصویرگر همواره باید انجام دهد و از یک شخصیت در فرم و حالتهای مختلف تصویرسازی کند.
مریت تورن کویست افزود: من در دانشگاه آمستردام تصویرگری آموختم و خیلی زود به عنوان یک تصویرگر در هلند و سوئد مشغول به کار شدم و نخستین کتابی که تصویرگری کردم در ۲۱ سالگیام منتشر شد.
او افزود: از طریق ناشر سوئدی که با او همکاری میکردم تصویرسازی کتابهای آسترید لینگرن به من سپرده شد و تصویرسازی کتابهای او موجب شد که من در کشورهای مختلف شناخته شوم و بعدها به واسطه تصویرسازی بسیاری از آثار آسترید لینگرن طراحی موزه او به من سپرده شد.
این تصویرگر درباره تصاویری که برای کتابهای آسترید لینگرن کشیده گفت: در هشت سالگی پدر و مادرم در یکی از روستاهای سوئد یک خانه ویلایی خریدند و ما همواره تعطیلات خود را از هلند به این روستا میرفتیم و جالب است بدانید که آسترید لینگرن نیز در همین روستا متولد و بزرگ شده است و من هنگام تصویرسازی کتابهای او بدون اینکه در ابتدا بدانم او نیز اهل همین روستا بوده با الهام از این روستا کتابهای او را تصویر سازی کردم. او هنگامی که این تصویرسازیها را دید شگفت زده شده بود.
مریت تورن کویست ادامه داد: پس از شهرتی که به واسطه تصویرسازی کتابهای لینگرن کسب کردم تصمیم گرفتم آثار دیگری را نیز تصویرسازی کنم از جمله چند کتاب شعر برای کودکان، خودم نیز چند کتاب نوشتم و تصویرسازی کردم.
وی در ادامه درباره برخی از کتابهایی که تصویرسازی کرده برای حاضران سخن گفت و به پرسشهای آنها پاسخ داد.
او درباره چگونگی ارتباط گرفتنش با کتابهایی که تصویرسازی کرده است گفت: من اگر با کتاب ارتباط برقرار کنم آن را تصویرسازی میکنم، وبیشتر کتابهایی که تصویرسازی کردهام نخست روی خودم تاثیر گذاشتهاند. شیوه کارم به گونهای است که گاه سه سال برای تصویرسازی یک کتاب وقت میگذارم و با عشق کتاب را تصویرسازی میکنم برای همین کتاب میرود و راهش را پیدا میکند.
شماری از کتابهای آسترید لیندگرن از سوی این هنرمند تصویرگری شده است. پیش از این دو کتاب او به نامهای «پرنده قرمز» نوشته آسترید لیندگرن و «فراتر از یک رویا» نوشته جف آرتس در ایران، در مجموعه کتابهای «با من بخوان» منتشر شده است. تصویرهای کتاب «پیکو، جادوگر کوچک» در سال 2006 جایزه قلمموی طلایی، بزرگترین جایزه تصویرگری کشور هلند را از آن خود کرد. ماریت تاکنون چند دوره نامزد جایزههای جهانی هانس کریستین اندرسن و آسترید لیندگرن بوده است و در سال 2016 نام او در فهرست نهایی جایزه هانس کریستین اندرسن قرار گرفت.
You can also select the most commented or controversial documentaries in https://writemypaper4me.org/ the website