مراسم اختتامیه دومین جشنواره بینالمللی فرهنگی- هنری اهدای خون با عنوان «مرا هزار امید است و هر هزار تویی» با موضوع گسترش فرهنگ اهدای خون اهدای زندگی در دو بخش فیلم کوتاه ۶۰ ثانیهای و عکس سهشنبه 9 مرداد در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار شد و در این مراسم از برگزیدگان دومین دوره این رویداد تقدیر به عمل آمد.
در ابتدای این نشست مجید رجبی معمار مدیرعامل خانه هنرمندان ایران گفت: یکی از افتخارات خانه هنرمندان این است که در طول سال میزبان برنامههایی مرتبط با موضوعات اجتماعی و انسانی است.
او افزود: متاسفانه کشور ما با آسیبهای اجتماعی متعددی مواجهه است و انجمنهای متعددی برای بهبود وضیعت و شرایط اجتماعی و کمک به بیماران خاص در کشورما فعال هستند. هفته گذشته نیز میزبان یکی از انجمنهایی بودیم که درصدد حمایت از بیماران پروانهای بودند و به همین مناسبت نیز نمایشگاهی در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
رجبی معمار ادامه داد: سازمان انتقال خون یکی از سازمانهای مهم در کشور ما است و تلاشهای این سازمان بسیار ارزشمند است. سازمان انتقال خون و سازمان آتشنشانی از جمله سازمانهایی هستند که فعالیتهای آنها ایثارگرانه است و وظیفه هنرمندان است که همراه و در کنار این سازمانها باشند. تا پیش از ساخته شدن سریالهایی چون عملیات ۱۲۵ اطلاعات مردم درباره آتشنشانها و دشواری کار آنها بسیار کم بود اما با پخش شدن این مجموعه از صدا و سیما میزان آگاهی مردم بالا رفت و در کنار آن متوجه شدند که این شغل چه دشواریهایی دارد.
او افزود: اهدا کنندگان خون رفتاری ایثارگرانه دارند و در ازای اهدای خون خود هیچ چشم داشتی ندارند. امیدوارم که هنرمندان بیش از پیش از جشنواره بین المللی فرهنگی- هنری اهدای خون حمایت کنند و ما نیز بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم که این جشنواره از سال آتی به صورت گستردهای در عرصه بین المللی برگزار شود.
در ادامه دکتر علی اکبر پور فتح الله ریاست سازمان انتقال خون گفت: جای خوشحالی است که موضوع انتقال خون توانسته نه تنها در عرصه ملی بلکه در عرصه بین المللی نیز برای هنرمندان انگیزه ایجاد کند تا دست به خلق آثار ارزشمندی بزنند و تولید محتوا کنند.
او افزود: وجود سازمان انتقال خون در کشور و وضعیت مناسب امروز آن در جهان به خاطر تاثیر هنرمندان و سینماگران و تاثیری است که فیلم «دایره مینا» اثر داریوش مهرجویی به جا گذاشته است.
او افزود: سازمان انتقال خون در شرایط بسیار سخت دایره مینایی تاسیس شد؛ بهطوری که مافیای خونفروشی در کشور حاکم بود و هیچکس نمیتوانست مقابل این مافیا قرار بگیرد. دکتر علا برای تاسیس سازمان انتقال خون، راههای بسیاری را طی میکند و موفق نمیشود. در یکی از ملاقات هایش با داریوش مهرجویی، موضوع خونفروشی مطرح میشود. مهرجویی که در تلاش بود فیلمی اجتماعی بسازد، وقتی با این موضوع برخورد میکند، تصمیم میگیرد در همینباره فیلم بسازد. بهاین ترتیب، فیلمی که کارکرد اجتماعی داشت، در حوزه سلامت، نقشی جدی ایفا کرد.
او افزود: «دایره مینا» در شرایط خاصی از کشور ساخته میشود و با واکنشهای زیادی روبه رو میشود، زیرا دایره مینا زمانی نمایش داده میشود که جشنهای ۲۵۰۰ ساله برگزار شده است اما فیلم از بدبختی مردم و خونفروشی حرف میزند. نمایش فیلم جنجال به پا میکند و به محاق توقیف میرود. گفته میشود که محمدرضا پهلوی فیلم را میبیند و دستور میدهد اگر واقعیت دارد، اوضاع درست شود وگرنه، با فیلمساز برخورد شود. همین امر باعث میشود به فکر تاسیس سازمان ملی انتقال خون بیافتند. بهاین ترتیب، در سال 1353 سازمان انتقال خون تاسیس میشود.
وی ادامه داد: امروزه دنیا به سمت پیام کوتاه پیش میرود و مخاطب میتواند نقش خوبی در تولید محتوا داشته باشد. از این رو تصمیم گرفتیم که بخش فیلمهای ۶۰ دقیقهای را در این جشنواره راه اندازی کنیم.
او افزود: قصد داریم جشنواره انتقال خون را هر سال برگزار کنیم تا بتوانیم با همکاری هنرمندان برای نسلهای آتی فرهنگ سازی کنیم تا آنها نیز در سالهای آتی با کمبود خون و فراوردههای آن روبرو نباشند.
ثروتیان دبیرجشنواره «مرا هزار امید است و هر هزار تویی» نیز گفت: این جشنواره با موضوعهای اهدای خون سالم، اهدای زندگی، اهدای خون مستمر و اهمیت آن در تأمین خون سالم، اهدای خون در موارد بحرانی (زلزله، دفاع مقدس)، مشارکت اجتماعی بانوان و اهدای خون، ورزش، خودمراقبتی، اهدای خون مستمر، جوان آگاه، اهدای خون مسؤولانه و اهدای اجزای خون، پلاسما، پلاکت، و سلولهای بنیادی برگزار شد.
او افزود: یکی از مهمترین کارهایی که در دومین جشنواره بین المللی فرهنگی- هنری اهدای خون اتفاق افتاد٬ راه اندازی سایت جشنواره است و شرکت کنندگان در سالهای آتی میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر به این سایت مراجعه کنند.
دبیر دومین جشنواره بین المللی فرهنگی- هنری اهدای خون گفت: در این دوره در مجموعه ۱۲۰ تک عکس و مجموعه و ۱۴ فیلم به دبیرخانه ارسال شد که برگزیده عکسهای در قالب نمایشگاهی در گالری پاییز در معرض دید علاقهمندان قرار گرفت. همچنین مجموعهای از عکسهای آرشیوی سازمان انتقال خون برای نخستین بار در این جشنواره به نمایش درآمدند.
ثروتیان در پایان صحبتهای خود گفت: در این دوره شرکت کنندگانی از کشور یونان داشتیم امیدواریم که در سالهای آتی از سایر کشورهای جهان نیز این رویداد با اقبال مواجه شود. این جشنواره بیشک روند رشد رو به جلویی خواهد داشت چون در این رویداد تنها علم و هنر حرف نمیزنند بلکه حس انسان دوستی٬ احساس مسئولیت و ایثار نیز نقش دارند.
در ادامه این مراسم ۵ فیلم از آثار شرکت کنندگان این جشنواره پخش شد.
در این مراسم وحید حمزهپور قطعهای را برای حاضران در مراسم اجرا کرد. ترانه این قطعه توسط شادروان افشین یداللهی سروده شده بود.
همچنین در بخش فیلم ۶۰ ثانیه از فیلمهای «روز شمار» ساخته بهرام لطفی و فیلم «مرا هزار امید است و هر هزار تویی» ساخته پویا قلیزاده تقدیر شد.
در بخش تک عکس از سالار ارکان و جلال مردانی و مجموعه عکس از حمید رضا رمضانی و روزبه فولادی تقدیر شد.
در این مراسم از مجید رجبیمعمار٬ سیدعماد حسینی، آسیه مزینانی، مسعود زنده روح و محمد مهدی رحیمیان تقدیر به عمل آمد.
در این مراسم همچنین از سه دوچرخهسوار؛ احسان نگهبان٬ اسماعیل یگانه و ابراهیم سهیل نژاد که در طی ۹ روز ۱۲۰۰ کیلومتر رکاب زده بودند تقدیر شد.