نمایشگاه بینالمللی عکس «پروژه ۲۴ ساعت» عصر جمعه ۱۰ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۱۷ در گالری استاد ممیز خانه هنرمندان ایران افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، در توضیح این نمایشگاه که با همکاری بنیاد عکاسان خیابانی، فستیوال عکاسی خیابانی تهران و خانه هنرمندان ایران برگزار میشود، آمده است: «پروژه ۲۴ ساعت تنها یک پروژه عکاسی نیست؛ در این پروژه، صداقت، استمرار، کنجکاوی، تلاش، کار گروهی، انسان دوستی و رسیدن به هدف را فرا میگیریم.»
فرهود نصیری، کیوریتور این نمایشگاه درباره دغدغهای که موجب برگزاری این نمایشگاه شده است، گفت: پروژه ۲۴ ساعت، یک پروژه بینالمللی عکاسی است که از سال ۲۰۱۲ توسط رنزو گرند که اهل پرو بوده آغاز به کار کرده است. با توجه به جذابیت و چالشی که این پروژه داشت، من از سال ۲۰۱۶ به سمت آن سوق پیدا کردم و از سال ۲۰۱۸ نیز مدیر پروژه و رئیس سفیران آن در ایران شدهام. به طوری که اکنون نشستها و کارگاههای پروژه و همچنین برگزاری نمایشگاههای پروژه در ایران، بر عهده اینجانب است.
او افزود: این پروژه ابتدا با ۲ عکاس آغاز و در ادامه به ۶۳ عکاس و اکنون به حدود ۴۵۰۰ عکاس رسیده که از ۱۰۰ کشور و ۹۰۰ شهر در آن شرکت کردهاند. تا کنون و در طی این سالها ۲۹۰۰۰ عکاس در پروژه ۲۴ ساعت شرکت داشتهاند و ۳۰ نمایشگاه بینالمللی در کشورهای مختلف از جمله آلمان، پاریس، ایتالیا، فنلاند، نیویورک و … برگزار کردهایم. در ایران هم از سال ۱۳۹۸ تاکنون ۶ نمایشگاه بینالمللی در شهرهای تهران، اصفهان، بندر عباس و رشت برگزار کردهایم. همچنین در جهت آگاهی عکاسان با این پروژه، نشستهای گوناگونی را در شهرهای مختلف و حتی به صورت آنلاین نیز برگزار کردهایم، و اکثرا در سالهایی که ما فعالیتمان را بیشتر در ایران انجام دادیم، ایران جز دو کشوری بوده که بیشترین شرکتکننده را در این پروژه داشته است.
نصیری در ادامه بیان کرد: از طرفی این پروژه، از این لحاظ برای من و عکاسان شرکت کننده جالب است که چالش به حساب میآید، به صورتی که این پروژه هر سال در یک روز مشخص در دنیا برگزار میشود و عکاسان طی یک فراخوان که در اینستاگرام و سایت پروژه اعلام شده، میبایست در سایت ثبتنام کنند. در آن روز مشخص، همه عکاسانی که ثبت نام کردهاند به سطح شهر خود میروند و اقدام به عکاسی مستند روایی میکنند و داستانهای مردم شهر خود را به تصویر میکشند.
کیوریتور «پروژه ۲۴ ساعت» درباره مخاطبان هدف این نمایشگاه عنوان کرد: مخاطب هدف ما هم عکاسان آماتور و هم عکاسان حرفهای هستند. نکتهای که جالب است در مورد پروژه ۲۴ ساعت بگویم، این است که پروژه در ۲۴ ساعت برگزار میشود و عکاس میبایست آمادگی بدنی بالایی داشته باشد؛ چون باید یک عکس در یک ساعت بگیرد و به دنبال سوژه بعدی برود و این تداوم ادامه پیدا کند. به طوری که در ۲۴ ساعت، ۲۴ عکس گرفته باشد. همین مطلب چالش بسیار سختی است که عکاس را درگیر خود میکند.
او ادامه داد: شما اگر قرار باشد، به صورت عادی ۲۴ ساعت بیدار باشید، بسیار کار دشواری است، چه برسد به اینکه بخواهید ۲۴ ساعت عکاسی کنید و مدام دنبال سوژه بگردید. این چالشی است که ما را هر سال جذب میکند، با این که خسته میشویم ولی باز سال بعد هم در پروژه شرکت میکنیم.
نصیری درباره بازخوردها نسبت به این نمایشگاه گفت: به طوری کلی بازخوردها از نمایشگاهها عالی بوده و هر سال به جمع این خانواده افزوده میشود. البته قطعا در این میان بعضیها هم کم میآورند و کنار میکشند، اما خودم به شخصه با تمام مشکلاتی که داشتم، هر سال با شور و شوق بیشتری این پروژه را ادامه دادم و دیگران را نیز تشویق کردم که این پروژه را انجام دهند و خود را به چالش بکشند.
او همچنین درباره همکاری با خانه هنرمندان ایران توضیح داد: خانه هنرمندان به معنای واقعی خانه ماست؛ زیرا به واقع آن را خانه خود میدانیم. بزرگترین مرجع هنری کشورمان که دوستش داریم و امیدواریم همیشه سرپا باشد و از هنرمندان حمایت کند، چون تنها راه نشان دادن ایدههای هنرمندان همین خانه است. عاجزانه خواهشمندم، کاری کنند که این هزینهها مربوط به هزینه گالری و موارد دیگر برای هنرمندان کاهش یابد و یا حذف شود که ما بتوانیم راحتتر به ارائه کارهای هنریامان بپردازیم.
نصیری همچنین در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: ما در طی این سالها بسیار تلاش کردیم تا از طریق هنر عکاسی که داریم، ارتباط فرهنگی و هنری را بین ایران و کشورهای مختلف جهان افزایش دهیم اما واقعاً هیچ حمایتی از ما صورت نمیپذیرد. امیدواریم افرادی که توانایی کمک دارند ما را در این مسیر حمایت کنند تا بتوانیم مسیرمان را با کیفیت بالایی پیش ببریم و در نهایت از طریق هنر به صلحی جهانی برسیم. البته کسانی هم بودهاند که تا جای ممکن ما را یاری رساندهاند، از جمله خانه هنرمندان ایران که در برپایی این مراسم، لطف بسیاری به ما داشتند. در اینجا لازم میدانم مراتب قدردانی را ذکر کنم.
او در پایان گفت: لازم میدانم، این مطلب را هم اضافه کنم که امسال برای اولین بار است که فکر میکنم، اینچنین نمایشگاه عکسی با این وسعت در ایران برگزار شده است، زیرا امسال ما با همکاری فستیوال عکاسی خیابانی تهران و بنیاد عکاسان خیابانی آثار منتخبمان را به نمایش گذاشتیم. این دو فستیوال حاصل زحمات بنیانگذار آن و دوست خوب من مسعود قرایی است که ما همراه با او آثار منتخب سه فستیوال جهانی را در خانه هنرمندان در معرض دید عموم گذاشتیم. این نمایشگاه بینالمللی و نشستهای آن فرصتی برای عکاسان بود که از آن نهایت استفاده را ببرند و بتوانند سطح عکاسی خود را بالا ببرند.
نمایشگاه بینالمللی عکس «پروژه ۲۴ ساعت» همچنان در خانه هنرمندان ایران برپا بوده و علاقمندان میتوانند برای بازدید از آن همه روز(به جز شنبهها) از ساعت ۱۴ تا ۲۰ به گالری استاد ممیز خانه هنرمندان ایران مراجعه کنند.
ستیوال عکاسی خیابانی تهران و بنیاد عکاسان خیابانی آثار منتخبمان را به نمایش گذاشتیم. این دو فستیوال حاصل زحمات بنیانگذار آن و دوست خوب من مسعود قرایی است که ما همراه با او آثار منتخب سه فستیوال جهانی را در خانه هنرمندان در معرض دید عموم گذاشتیم. این نمایشگاه بینالمللی و نشستهای آن فرصتی برای عکاسان بود که از آن نهایت استفاده را ببرند و بتوانند سطح عکاسی خود را بالا ببرند. نمایشگاه بینالمللی عکس «پروژه ۲۴ ساعت» همچنان در خانه هنرمندان ایران برپا بوده و علاقمندان میتوانند برای بازدید از آن همه روز(به جز شنبهها) از ساعت ۱۴ تا ۲۰ به گالری استاد ممیز خانه هنرمندان ایران مراجعه کنند.