غلامرضا خواجهسروی مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک سهشنبه ۲۶ شهریور از پنجمین نمایشگاه شبیهنامههای دستنوشت دوره قاجار با عنوان «به روایت نسخهخوانان» در خانه هنرمندان ایران بازدید کرد.
وی پس از بازدید از نمایشگاه گفت: یکی از داشتهها و یا به اصطلاح ذخایر مهم ما در حوزه فرهنگ و هنر و به ویژه هنرهای نمایشی، شبیهنامهها هستند که ایران از دیرباز مولد آن بوده است و بهطور مشخص در دوره قاجار افراد دست به تدوین آن میزدند و امروز این شبیهنامهها با گذشت زمان همچنان در میان ما باقی ماندهاند.
وی درباره اهمیت به نمایش گذاشتن «شبیهنامهها» افزود: نمایش این نسخهها و انتشار آن از این جهت اهمیت دارد که به نسل جدید جامعه هنری امروز ما کمک میکند تا به پشتوانه چنین میراث گرانبهایی، به خودباوری خود بیش از پیش اعتماد کند تا بتواند همچون پیشینیان دست به خلق چنین نسخههای ارزشمندی بزند و خلاقیتهای هنری ما را در قالب مکتوب به نسلهای بعد منتقل نماید. همچنین شبیهنامههای دستنوشت دوره قاجار میتواند منبع بسیار خوبی برای تکمیل تاریخ ادبیات نمایشی ما باشد و امروز این فرصت با اتکا به برگزاری چنین نمایشگاهی برای هنرمندان و دوستداران هنرهای نمایشی فراهم شده است.
مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک گفت: البته نوشتن و جمعآوری این نسخهها با هدف تدوین تاریخ ادبیات نمایشی تنها یک مرحله است، این نسخهها باید در عرصه عمل نیز خوانده و دیده شوند و هنرمندان در این زمینه به بازآرایی این نسخهها بپردازند.این نمایشگاه نه فقط برای هنرمندان عرصه هنرهای نمایشی، بلکه برای ادیبان، شاعران و کلیه هنرمندان نیز نکات بسیار درخشانی دارد و میتواند جرقههای بزرگی در ذهن آنها برای خلق اثر هنری ایجاد نماید.
خواجهسروی در بخش پایانی صحبتهای خود با اشاره به برگزاری نمایشگاههایی از این دست با همکاری مشترک موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک و خانه هنرمندان ایران گفت: موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک با ظرفیتهایی که دارد میتواند با تمام مجموعههای فرهنگی و هنری مانند خانه هنرمندان ایران برای برگزاری نمایشگاههای هنری-پژوهشی همکاری مشترک داشته باشد تا نمایشگاههایی از این دست با بهترین کیفیت برگزار شده و بتواند طیف گستردهای از مخاطبان را جذب کند.