ششمین نشست مجازی «تجسم» تحت عنوان ملاقات با استاد، یکشنبه ۱۴ آذر ماه در صفحه اینستاگرام خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، در این برنامه شمسالدین مرادی، خوشنویس و کارشناس ارشد ارتباط تصویری به گفتگو با محمد سلحشور، خوشنویس پرداخت.
در این نشست مجازی محمد سلحشور بیان کرد: یک خوشنویس مانند دونده دوی ۱۰۰ است. این دونده مثلا در ۹ ثانیه این مسیر را میدود، اما یک ساعتی خودش را گرم میکند. خوشنویسی هم همین است. برای اینکه آمادگی پیدا کند، باید دستش را گرم کند، چند کشیده بنویسد و قلمی انتخاب کند و مرکبش روان باشد تا بعد از آن تابلویی زیبا با مرکبی پررنگتر خلق کند.
وی ادامه داد: من حدود ۲۲ هزار صفحه کتاب نوشتهام و روزانه حدودا ۱۶ ساعت را به نوشتن اختصاص میدادم. اما نکته این است که بعد از یکی-دو ساعت کار حدود ۱۰ دقیقه نرمش میکنم. باید آن رخوتی که در کار به وجود میآید را به شادی تبدیل کرد.
سلحشور با اشاره به اهمیت توجه به سلامتی و بهداشت در کار گفت: قبلا برای نوشتن صفحه را روی پایم میگذاشتم که مسائلی را برای سلامتی به دنبال داشت. اما بعدش میزی را برای نوشتن انتخاب کردم. میز طوری است که یک شیب دارد و هنگام آرنجهایم تماما روی میز قرار میگیرد. صندلی نیز با میز هماهنگ است. به این شکل وزنی که گردن تحمل میکند کمتر است. سعی کنید که حتما ورزش را در برنامهتان قرار دهید.
وی افزود: در هر کاری اگر علاقه و استعداد داشته باشید، برای گرفتن نتیجه مطلوب باید تمرین کنید. اگر کسی میخواهد در کاری به مدارج بالا برسد باید عشق آن کار در او طوری باشد که بیشتر تمرین کند و پشتکار داشته باشد. هر کس باید هر کاری که میکند خادم اجتماع باشد و از ان کار لذت مشروع ببرد.
این استاد خوشنویس عنوان کرد: شاگردان بسیاری تربیت کردم که استادی و دکترا گرفتند. کتابچههای سرمشقی برای شاگردان دارم و شاید حدود ۱۰۰ تا از این کتابچهها نوشتهام. پیش از انقلاب اسلامی، ما حدود ۶۳ ممتاز در هنر خوشنویسی داشتیم، اما الآن حدودا بیش از ۱۴ هزار خوشنویس ممتاز تربیت کردهایم. البته فقط من اینکار را نکردهام و شاید حدود ۷۰-۸۰ نفرشان شاگرد من بودهاند. الآن حدود ۲۰۰ نفر داریم که درجه استادی گرفتند.