ششمین نمایشگاه مهمانی هنر که در این دوره به طراحی اختصاص دارد، با عنوان «طراحی به مثابه زیستن» جمعه 11 خرداد در نگارخانههای خانه هنرمندان ایران افتتاح شد.
در مراسم افتتاح ششمین نمایشگاه مهمانی هنر، امیر سقراطی گردآورنده این نمایشگاه گفت: متاسفانه طراحی در ایران بازار پر رونقی ندارد و خوشبختانه از گزند مُد و سلیقه در امان مانده است، اما باید توجه داشت که طراحی یک رسانۀ جدی در اتمسفر هنری کشور است. طراحیِ اکنون، اگر چه در بسیاری از گالریهای پایتخت به درستی درک نمیشود، اما نمایی از معاصر بودن را به نمایش میگذارد که طراح در مقام یک کاشفِ جستجوگر از قواعد جاری دنیای هنر میگریزد و از تن دادن به آن سر باز میزند، آن معاصر بودنی که به تظاهرات و ادعاهای زمانه نمیچسبد را میتوان در هنر طراحی امروز ایران دید و پیگیری کرد.
او افزود: یکی از ویژگیهای طراحی تک بودگی اثر هنری است به عبارتی طراح اثری تک و یکه از جهان یگانۀ هنرمندانۀ خویش را به تماشا میگذارد که مشابهای ندارد. بسیاری از قطعات به نمایش درآمده در نمایشگاه طراحی به مثابه زندگی آثاری یکه و تک هستند که از روح سرکش هنرمند خبر میدهند.
سقراطی با بیان این مطلب که طراحی محملی برای واکاویدن روح انسان امروز است گفت: طراحی نمایش موقعیت عاطفی و تماشای رنجها و شادیها شده است؛ از این منظر شانه به شانۀ نقاشی عمل میکند و دیگر، هنری برای آمادهسازی و پیش طرحسازیِ نقاشی نیست. طراحی به دلیل صراحت بیانی و امکانات خلاقهای که در ذات خود دارد، عرصهای برای نمایش وضعیت انسان معاصر و تردیدهایش شده است.
وی درباره نمایشگاه طراحی به مثابه زندگی گفت: این نمایشگاه قصد دارد سویههای متنوع و متفاوتی از طراحی هنرمندان معاصری را به نمایش بگذارند که به طراحی به عنوان ژانری موثر و اثرگذار مینگرند و از آن برای گفتن از خویشتن و بازنمایی زیستن خویش استفاده برده اند.
سقراطی ادامه داد: این نمایشگاه شاهد گردهمآیی چند نسل مختلف هنرهای تجسمی ایران هستیم که طراحی برایشان اهمیت بسیار دارد و باعث خوشبختی است که بسیاری از هنرمندان جوان معرفی شده در این رویداد، علیرغم نداشتن نمایشگاه انفرادی، اما از نفرات خوش آتیۀ هنر ایران در آیندۀ نزدیک هستند و امید است این راه سخت و شیرین را با علاقه و پشتکار فراوان ادامه دهند.
او درباره اهمیت این نمایشگاه گفت: در این نمایشگاه ۲۴۰ اثر از ۶۶ هنرمند در شش گالری خانه هنرمندان ایران در معرض دید مخاطبان قرار گرفته است که این تعداد اثر و نمایش آن در این وسعت نمایشگاهی در تاریخ هنرهای تجسمی ما بیسابقه است و همین امر بر اهمیت این نمایشگاه که میتوان در آن روند سیر طراحی در چند دهه اخیر را بررسی کرد قابل تامل است.
آسیه مزینانی معاونت هنری خانه هنرمندان ایران درباره نمایشگاه طراحی به مثابه زندگی گفت: در ششمین دوره برگزاری مهمانی هنر که هر سال در ایام ماه مبارک رمضان در خانه هنرمندان ایران شاهد برگزاری آن هستیم، با همفکری شورای تجسمی تصمیم گرفتیم که تمرکزمان را بر روی طراحی بگذاریم تا بخشی از توان موجود در این عرصه را در معرض دید مخاطبان بگذاریم.
او افزود: در این نمایشگاه بیش از ۲۰۰ اثر از ۶۶ هنرمند در معرض دید مخاطبان قرار گرفته است و این آثار به نوعی رنگهای مختلف از طراحی را به نمایش میگذارد.
در این نمایشگاه آثاری از علی اکبر صادقی، منوچهر معتبر، فرشید ملکی، منوچهر صفرزاده، فرشید مثقالی، بهزاد شیشه گران، علی نصیر، کریم نصر، علی خسروی، نیلوفر قادری نژاد، شهرام کریمی، مهدی حسینی، نعمت لاله یی، محمدعلی بنی اسدی، احمد وکیلی، داود شهیدی، علی ذاکری، معصومه مظفری، شهرام انتخابی، بهرام کلهرنیا، کیومرث کیاست، ثمیلا امیرابراهیمی، فرح ابوالقاسم، رحیم مولاییان، محمد همزه، شیده تامی، بهنام کامرانی، حسین تمجید، داریوش حسینی، فریدون امیدی، علی راشکی، پژمان رحیمی زاده، فرشید شفیعی، سعید رفیعی منفرد، احمد مرشدلو، علی پیروز، عیسی جباری، آیدین خانکشی پور، یاشار صلاحی، مرتضی خسروی، مسلم خضری، جواد مدرسی، سوده داوود، مهدی راحمی، کیان وطن، زرتشت رحیمی، سعید نودهی، ژاله طالب پور، مریم طباطبایی، نجوا عرفانی، فتانه فروغی، آتنا فریدونی، مرتضی قنبری، امیر مخبر، سهراب نبی پور، صادق همتی، حجت اعظم پور، مسیب زارع، غلامحسین سهرابی، سارا صابری فومنی، جعفر صادقی، محسن انجم شعاع، پونه اوشیدری، محبوبه پرنیان، پوریا پرهیزکار و افشین حسین زاده در معرض دید مخاطبان قرار گرفته است.