نشست رسانهای هفته خوشنویسی ایران صبح روز سهشنبه 20 مهر در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، نشست رسانهای هفته خوشنویسی ایران صبح روز سهشنبه 20 مهر با حضور غلامحسین امیرخانی رئیس انجمن خوشنویسان ایران، محمدحسین ساکت نماینده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در انجمن خوشنویسان ایران، عارف براتی مدیر اجرایی، علی اشرف صندوقآبادی نائب رئیس، میرحیدر موسوی عضو شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران، یدالله کابلی عضو شورای ارزشیابی و محسن میرحسینی مدیر روابط عمومی این انجمن در محل خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
در آغاز این نشست غلامحسین امیرخانی رییس انجمن خوشنویسان ایران با تاکید بر اهمیت نقش رسانهها در مباحث فرهنگی بیان کرد: در قرن بیستم رسانه از دربار به سطح جامعه گسترده شد و میتوان نقش رسانه را در این روند موثر دانست و اگر بخواهیم آسیب شناسی در کشور داشته باشیم که چرا مردم در حال حاضر درگیر مباحث فرهنگی نیستند، باید نقش رسانهها را بررسی کرد. رسانهها باید به کمک عرصه فرهنگ و هنر بیایند.
رییس انجمن خوشنویسان ایران درباره هنرمندان این رشته گفت: بانوان خوشنویس رشد بسیاری داشتند و این درحالی است که در دهه ۵۰ یک خوشنویس خانم نداشتیم. نخبگان خوشنویسی نسبت به گذشته چند برابر شدند به طوری که امروزه آثار زیادی قابلیت حضوردر موزهها را دارند.
وی مطرح کرد: ما تنها تشکیلات مدنی هستیم که به صورت افقی مدیریت خود را تنظیم کردهایم. در شهرهای مختلف مدیران تصمیم گیرنده داریم و از تمام ایران منتخبانی در شورای عالی حضور دارند.
در ادامه این نشست محمدحسین ساکت عنوان کرد: خوشنویسی باید در مدارس گسترش پیدا کنند اما در برخی از موارد ورزش جایگزین درس هنر میشود. باید امکانات متنوعی برای کودکان و نوجوانان برای تشویق به هنر تعریف کرد.
امیرخانی با اشاره به ابعاد مختلف هنر خوشنویسی و پیشنهاد آموزش آن به زندانیان گفت: خوشنویسی باید در منابع آموزشی ما جدیتر و پر رنگتر باشد. پیامد آموزش آن ترویج آموزههای دینی، حکمت و اخلاق خواهد بود. وقتی یک زندانی هنر را آموزش ببیند، آن را به خانه میبرد. وزارت ارشاد باید با بستن سندهای همکاری زمینه ترویج این هنر را فراهم کند.
در بخش دیگری از این نشست عارف براتی ضمن ارائه آماری از فعالیتهای انجمن خوشنویسان ایران گفت: شورای عالی و بازرسان انجمن از میان فعالان انتخاب شده و انجمن نهادی جهانی است. از سال گذشته تاکنون بیش از ۴۸۰ نمایشگاه داخلی و خارجی برگزار کردهايم.
وي عنوان كرد: خوشنویسی اشتغالزا شده و جایگاهش را میان مردم و هنرمندان پیدا کرده است. امروزه تورم مالی و اقتصادی بسیار بالا گرفته و کرونا باعث فشار بر هنرمندان شده است و بنا به همه اینها از دولت تقاضای یاری داریم. هنرمند معاصر باید کار خود را کند. اما این کار بسترهای حمایتی میخواهد و ما از دولت جدید تقاضای عنایات ویژه داریم.
در بخش ديگري از اين نشست میرحیدر موسوی ضمن ارائه توضيحات درباره رویدادهای پیش روی دوسالانه خوشنویسی قزوین، گفت: امسال دوسالانه خوشنویسی و امتیاز آن را به انجمن دادند. از امسال بینال توسط انجمن برگزار ميشود. دوسالانه قزوین 5 روزه است كه 22 مهر ماه افتتاح میشود و اختتامیه آن نيز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامي و اساتید خواهد بود.
محسن میرحسینی نيز به تاثير كرونا به برنامههاي هفته خوشنويسي اشاره كرد و گفت: تحت چنین شرایطی برنامهها توسط ستاد به شعب در دیگر استانها ارائه شده، آنها پوستر و بنر در شهرها نصب میکنند و برنامههای لایو نيز دارند. دیدار با اساتید و مدیران هم از ديگر برنامهها در تهران و شهرستانهاست. کارگاههای خوشنویسی، کاغذسازی، آهار و مرکب را هم خواهیم داشت و غبارروبي آرامگاه بزرگان و اساتيد نيز از ديگر برنامههاي ما است.